Ethereums høye gassgebyrkrise blir ikke løst av EIP-1559: Coin Metrics report

  • 27. März 2021 at 0:15

Gjennomgående fulle blokker er den viktigste grunnen til at bensinprisene har nådd høyeste tider.

En rapport fra analyseleverandøren Coin Metrics har fordypet verden av Ethererum-transaksjonsgebyrer, og bemerket at de fremdeles er på de høyeste nivåene noensinne, og til og med en mye utnevnt tilnærming til nettverksoppgradering er usannsynlig å lindre problemet.

I henhold til Ethereum Gas Report av Coin Metrics har medianavgiftene på Ethereum konsekvent vært over $ 10 det meste av 2021

Sammenlignende nådde den gjennomsnittlige Ethereum-transaksjonsavgiften bare $ 5,70 på høyden av oksekjøringen 2017/2018.

Noe av denne økningen tilskrives økningen i selve ETH-prisene, noe som vil gjøre gass dyrere. Siden begynnelsen av 2021 har ETH steget 125% til gjeldende priser til tross for en korreksjon på 19% fra sin heltid på $ 2.050. I løpet av samme periode har median bensinpris imidlertid økt med 532%.

Ulike typer transaksjoner krever forskjellige mengder gass – en enkel ERC-20-tokenoverføring bruker mye mindre gass enn en kompleks smart kontraktsoperasjon for for eksempel en automatisert markedsprodusent. Imidlertid bemerket det at i stedet for at DeFi er årsaken til de høye gassgebyrene, er det ganske enkelt flere transaksjoner generelt.

“Siden januar 2020 har mengden gass brukt per transaksjon trent nedover. Dette viser at økt transaksjonskompleksitet ikke er ansvarlig for høye transaksjonsgebyrer. ”

Ethereum-transaksjoner auksjoneres for øyeblikket, med de som betaler mer gass, prioriterer gruvearbeider og får raskere transaksjoner enn de som har satt en lavere gassgrense.

Rapporten bemerket at de nåværende høye avgiftene er fordi blokkene er gjennomgående fulle, rundt 95%, og har vært siden midten av 2020 og DeFi-bommen. I mars 2021 har Ethereum-blokker vært 97% -98% fulle, fant forskningen.