Bitcoin Cash en Litecoin Trusts van Grayscale Investments Begin Trading

  • 18. August 2020 at 7:52

Grayscale Investments‘ Litecoin Trust (LTCN) en Bitcoin Cash Trust (BCHG) zijn maandag in aanmerking gekomen voor DTC, wat betekent dat de aandelen openbaar kunnen worden verhandeld. De nieuwste fondsen van het bedrijf geven beleggers blootstelling aan de crypto activa bitcoin cash en litecoin en de aandelen zullen worden verhandeld via secundaire markten.

Zowel LTC als BCH-supporters waren blij te horen dat de nieuwe crypto-trusts van Grayscale in aanmerking komen voor DTC op maandag 17 augustus. Dit betekent dat in aanmerking komende investeerders toegang kunnen krijgen tot deze twee trusts en erin kunnen investeren zoals andere soorten effecten.

In wezen betekent de ontvankelijkheid van DTC dat de effecten, in dit geval LTCN en BCHG, via DTC kunnen worden verpand. Het is veruit de grootste effectenbewaarinstelling ter wereld die voor $35 biljoen aan effecten op deposito’s beheert.

Beleggers kunnen nu aan deze crypto-activa worden blootgesteld door te beleggen in in aanmerking komende aandelen. De Bitcoin Profit Cash Trust zal beschikbaar zijn om te handelen op over-the-counter (OTC) markten volgens de aankondiging, en aandelen zullen gebruik maken van het ticker-symbool: BCHG.

In aanmerking komende aandelen van Grayscale Investments‘ Litecoin Trust zullen beschikbaar zijn om te handelen op OTC-markten onder het symbool: LTCN.

„De Trusts zijn open-end trusts gesponsord door Grayscale en zijn bedoeld om blootstelling aan de koersbewegingen van de onderliggende activa van elke Trust mogelijk te maken door middel van een beleggingsinstrument, waarbij de uitdagingen van het kopen, opslaan en direct bewaren van digitale Bitcoin Cash of Litecoin worden vermeden“, legt Grayscale uit.

Grayscale’s aankondiging merkte op dat de trusts in maart 2018 private plaatsingen hebben gedaan en dat de aandelen die via de respectievelijke plaatsingen van elke trust zijn opgesteld, beschikbaar zijn om op de publieke markt te verkopen. Regel 144 van de Securities Act vereist echter een „wettelijke bewaartermijn van één jaar“.

Vanaf 31 Juli, 2020, waren er 6.028.000 uitstaande aandelen van BCHG en elk aandeel vertegenwoordigde eigendom van 0.00941311 bitcoin contant geld,“ de aankondiging van Grayscale op Maandagstaten. „Er waren 2.500.800 uitstaande aandelen van LTCN en elk aandeel vertegenwoordigde eigendom van 0,09413112 litecoin,“ de persmededeling voegt toe.

De aankondiging van Grayscale Investments op maandag wordt verder afgesloten:

Alle investeerders met toegang tot de Amerikaanse effecten zullen vrij verhandelbare aandelen van BCHG en LTCN kunnen kopen en verkopen via hun beleggingsrekeningen op dezelfde manier als ze dat zouden doen met andere ongeregistreerde effecten.